zondag 31 juli 2005

3e maand thuis, Verjaardag en afronding van het school jaar, natuurlijk ziekenhuis controles2 juli vieren we je verjaardag, 3 juli ben je natuurlijk echt jarig maar dat valt op een zondag en maandag wil je weer naar school. Een mijlpijl, gelukkig we kunnen je verjaardag nog vieren, het had heel anders kunnen zijn. De hele dag leef je van het ene bezoek naar het andere. Je wilde het de hele dag vieren en niet ’s morgens een stukje en dan ’s middags weer een stukje. Dit vond jouw zusje natuurlijk niet echt leuk, maar we hebben het geprobeerd tenslotte zijn we weer 2 maanden verder. Het is allemaal redelijk goed gegaan al ben je de hele dag erg onrustig en weet je het liefst exact hoe laat iemand komt. Je leeft zo wie zo heel erg op de tijd, de klok is erg belangrijk.

3 juli hebben we het verder rustig gehouden, lekker bijkomen en met je nieuwe spullen spelen.

9 juli vieren we je kinderpartijtje. Om het voor jou zo rustig mogelijk te laten verlopen, hebben we besloten dat je 4 kinderen mocht vragen en dat we daarmee een dagje naar Ouwehands Dierenpark gaan. ’s Morgens vroeg komen ze en vertrekken we met zijn alle. De dag is erg goed verlopen en we hadden super goed weer. Om half zes hebben we iedereen weer tevreden afgezet. Soms had je het moeilijk als iedereen ging klimmen en klauteren in de speeltuin en jij kon hieraan nog niet meedoen om dat je motoriek nog niet voldoende is of dat het met water te maken had. Maar ik moet zeggen dat de meiden hier goed rekening mee houden en zorgde dat je er niet alleen voor stond. 

14 juli heb je in je nieuwe klas geoefend met de Meester die je volgend jaar krijgt. Dit vinden wij een prettig idee want hij heeft het eerst jaar van het meisje waar jij mee Fysio krijgt ook gedaan dus in ieder geval enigszins ervaring.

19 juli hebben we te horen gekregen dat de Rugzak geregeld is. Dit is een potje voor de school van waaruit jij bijles krijgt en eventueel extra lesmateriaal aangekocht kan worden. Er komt ook een externe begeleidster vanuit Heliomare die alles in de gaten houdt.

20 juli zijn we naar het AMC geweest voor een uitgebreide ogen test, een zogenaamde V.E.R. test waaruit moet blijken of de hoofd-oogzenuw volledig is aangegroeid en hoe het staat met de kleuren die jij ziet. Je vertelde me onlangs dat als je met je rechteroog kijkt je ouderwets ziet. Hier bedoelde je mee dat je in sepia kleuren ziet. Dit gebeurt voornamelijk  bij groene kleuren. Nou ik ben benieuwd naar de uitslag – helaas duurt dit even.

Ook zijn we gelijk bij de KNO langs geweest voor een canule wissel. Mama heeft het dit keer gedaan en het gaatje ziet er nu een stuk mooier uit nu het wild vlees weg is gehaald. Het bloed ook helemaal niet meer. De wissel ging ook heel goed en je hebt zelfs even gekeken in de spiegel hoe het eruit zag. De volgende operatie gaat ze plannen voor oktober.

We hebben een canule armband gekocht voor jou. Dit is een soort schakel, bedel armband en iedere keer als je een wissel hebt krijg je een nieuw bedeltje en als je geopereerd wordt 2. Dit is gekomen doordat je zo’n angst had voor de wissels en mama het toch heel flink van jouw vind dat je het toch iedere keer weer doorstaat. Ook heeft de dokter het qua wissels verpest bij je doordat zij het een keer deed en eerst te diep uitzoog, vervolgens bleef het bandje plakken in je haar en daarop zoog ze nog uit in de canule opening wat niet echt fijn was. Vanaf dat moment mag de dokter het niet meer doen en doen papa of mama het. De armband is dan ook een blijvende herinnering aan jouw moed, kracht en doorzettingsvermogen.

We hebben deze maand ook geprobeerd om iedere week 2 hele dagen naar school te gaan en dat gaat redelijk goed. Dit is een voorproef voor volgend schooljaar waarin we willen proberen om gewoon hele dagen naar school te gaan. Wel ben je aan het eind van de dag moe en heb je weinig behoefte om buiten te spelen of om met andere kinderen te spelen, dit in tegenstelling tot voor het ongeluk.

Deze maand ook je rapport en een gesprek met de juf gehad. Je rapport was natuurlijk niet zo als een normaal rapport, veel maanden heb je gemist. Wel heeft de juf een heel mooi stukje geschreven over je wilskracht en doorzettingsvermogen. We zullen haar missen volgend jaar – echt een super juf. Geen enkel probleem om jou uit te zuigen, altijd een luisterend oor en begrip – gewoon een top juf. Wel zei ze in een gesprek dat ik het allemaal goed in de gaten moest houden volgend jaar en overal bovenop moest blijven zitten. Ook heeft ze gezien dat er een probleem is als je een opdracht moet doen waarin meerdere opdrachten verwerkt zitten, hierbij zei ze dat je hier voorheen geen problemen mee had dus dat moeten we ook goed in de gaten houden.

Logopedie is ook afgerond want je praten en ademhaling gaan heel goed. Mochten we ooit problemen ondervinden kunnen we altijd nog terugkomen.

Je hebt van mama en papa een gameboy DS gekregen voor je rapport en je fantastische inzet in de therapie. Op deze DS kan je ook typen wat altijd makkelijk is als je weer eens je stem kwijt bent.

Lieverd wat ben je tocht een kanjer, wat jij presteert is gewoon super.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten