vrijdag 14 februari 2014

Vermoeidheid - zo moeilijk in te schatten

We zijn nu 4 weken verder.

De school is nog steeds heel erg zoeken naar de juiste oplossingen en mogelijkheden voor het leren. Hoe lang hou je iets vol, wat gaat wel goed, hoe gaat het wel goed.
Moet zeggen dat ze er alles aan doen om hier je juiste weg in te vinden.

Wat is nu het grootste probleem ....... VERMOEIDHEID.

Net las ik een ander blog van Brainstormt.nl en las ook hier over dit probleem.

Zo herkenbaar, maar zo moeilijk om hier de juiste balans in te vinden. Hoe moeilijk is dit niet als 17 jarige, je wil zoveel, er is zoveel te ontdekken en te leren.

Daarbij ben jij nu bezig in nog een hele nieuwe leerweg - voor jezelf zorgen 5 dagen in de week, ver weg van je vader en moeder, ver weg van het vertrouwde. Leren af en toe de boel de boel te laten.
Daarnaast de nieuwe school. Vragen wij nu niet te veel van jou, soms wilde ik dat ik in je hoofd kon kijken, kon voelen hoe jij je voelt.

Deze week kwam woensdag nacht een telefoontje dat je niet lekker was, een zere keel, een schorre stem. Daar lig je dan alléén - ver weg. Papa heeft je gerust kunnen stellen en na een kopje thee ben je gelukkig in slaap gevallen. Donderdag ochtend toch naar school - ja wij zijn bikkels.

Na een half uurtje belde je dat het toch niet lekker ging, je was onderweg naar huis. Mama kan je me vanmiddag op komen halen in plaats van vrijdag, dan kan ik lekker thuis op de bank. Snel overleg, papa was nog thuis en besloot jou op te halen want ik had een afspraak en als het te druk op de weg zou zijn kon ik die niet halen. Wat is het dan toch lastig - 1,5 uur rijden heen en 1,5 uur rijden terug - niet bepaald om de hoek.

Je ben moe - dood moe.
Hebben wij nu te veel gevraagd van jou de afgelopen weken ? Is dit nu de beloning voor jouw fantastische inzet van de afgelopen weken.

VERMOEIDHEID .... zo moeilijk in te schatten, ja het hoort ook bij de griep maar ook zoooooo bij NAH, daarom nu o zo dubbel.

Het maakt mij daarom nog trotser als moeder dat jij zo sterk bent geweest de afgelopen 4 weken, nu eerst maar even goed uitzieken en hopen dat het gauw beter gaat.

Veel liefs van een hele trotse mama.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten