vrijdag 13 november 2009

Ruim 3 jaar later - een hele hoop gebeurd

Rui 3 jaar verder waarin een hele hoop gebeurd is.

Geen problemen meer met je luchtpijp gehad. Het gaat helemaal super. Zelfs je C diploma gehaald.

Groep 6 op de gewone basis school met een juf waarmee het een ramp jaar werd. Het jaar dat we besloten om de stap te nemen naar speciaal onderwijs op Heliomare.

Gelukkig werd je aangenomen en kon je starten in groep 7. Je kwam in de eerste leerweg (niveau van het gewone onderwijs) bij een super juf. Na 1 maand op school kreeg je last van dubbel zien en zijn we terug geweest bij de oogarts.  Zij wilde dat we met bril terug kwamen zonder sterkte welke zij dan zou afplakken met prisma folie. Hierbij zouden geen instructies worden gegeven en moesten we zelf maar kijken hoe het ging. Ook wilde ze een operatie gaan bespreken.

Nadat mama verder gegoogeld had op internet kwamen we bij de optometrist terecht in Amsterdam en hij gaf als advies een bril met prisma glazen en oefeningen. Dit sprak mama meer aan en hier zijn we verder mee gegaan.
Inmiddels is je oog erg vooruit gegaan en krijg je a.s. februari nieuwe glazen met een andere prisma omdat het zo goed gaat.

Verder zijn ze ook, na het uitspreken van mijn vermoeden m.b.t. afasie, gaan testen op school met een logopediste. Ook dit keer werd mijn vermoeden bevestigd en bleek dat jij lichte afasie had, echter wel op alle gebieden (spraak, horen, lezen en schrijven). Vanaf dat moment kreeg jij op school 2 x in de week therapie en gaat dat tot de dag van vandaag nog steeds vooruit.

Na groep 7 door naar groep 8 bij de zelfde super juf. Een jaar waarin je weer hebt bewezen dat er nog steeds groei en verbetering in zit. Rond de kerst zat je op een niveau dat je advies kreeg voor VMBO BL en aan het eind van het schooljaar eindigde je op een advies van VMBO GT (tussen kader en TL in). Dit jaar heb jij op school ook nog je zwemvaardigheid 1 gehaald. Dus aan prestaties ontbreekt het niet.

In februari ben je begonnen met een krantenwijk (hier wordt je wel regelmatig geholpen door papa, mama en je zusje). Je loopt de zondagskrant zodat je ook wat meer tijd hebt en deze op zaterdag of zondag kan lopen.

Vanaf mei afgelopen zomer heb je ook weer wat meer sociale contacten met oude klasgenoten en spreek je regelmatig af met kinderen in Purmerend. Gelukkig is dat er ook weer want dat was na de overgang van Heliomare helemaal weg.

Op dit moment zit je in de brugklas van Heliomare VSO de groep VMBO TL/HAVO en ga je erg goed. De wilskracht om te presteren zit er nog steeds in.

Je bent onlangs ook getest op je afasie en dit was goed vooruit gegaan. Hier heb ik nog geen definitieve uitslag van op dit moment. Ook de puberteit is er goed ingeslagen en dit kunnen we op alle fronten merken. Hierin is het regelmatig wel bijsturen en begeleiden wat soms voor papa en mama een grote strijd is, maar gelukkig luister je uiteindelijk wel. 

Mama is nog steeds super trots op jouw en hopelijk houd je deze wilskracht vast zodat je zal bereiken wat je wil bereiken. Tot nu toe is het je steeds gelukt.

Waar een wil is, is een weg. Hoe lang deze is, zal je nooit weten. Maar met wilskracht kom je het verst. Dat heb jij tot nu toe laten zien. Hou dit vol en je zal er komen.

Mama en natuurlijk ook papa zijn super trots op je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten