zondag 23 januari 2005

6e dag in Coma - verhuizingVanmorgen weer om 7 uur naar je toegegaan. 

Je had vannacht je ogen meer open gedaan en de nachtzuster was erg positief. 

Ontbeten met papa en zusje. Op zaterdag werkt alles op een rustiger tempo dus we waren vandaag laat met wassen. Op je rechter bil (dij) zit een hele vurige rode plek en de dermatoloog zal vandaag langskomen. De zuster gaat ook vragen of je op een andere zaal kan liggen zodat je lekker alleen ligt en wat minder prikkels krijgt zodat je rust krijgt en op je eigen manier bij kan komen. Zusje komt je nog even gedag zeggen en we laten je na de wasbeurt weer even bijkomen. Ondertussen nemen we met zusje het boekje door dat zij van de Pedagogisch medewerker heeft gehad. Hierin staat wat er allemaal te zien is op de intensive care en kunnen we met samen met haar aangeven wat er met jou aan de hand is en wat er allemaal is gebeurt. Ook voor haar een hele dikke kus en knuffel want ze begrijpt het heel goed en is een grote lieverd.


Uit de MRI weten we inmiddels, wist ik gisteravond bij het naar huis gaan toen ik de afdelingsarts tegen kwam, dat je hersens geen reactie vertonen die een operatie noodzakelijk achten, dus weer positief.


Naomi wordt opgehaald door haar neef en zijn vriendin die zullen t/m maandag op haar passen.


Na de lunch komen jouw oom en tante op bezoek , je bent rustig en je ligt inmiddels op een eigen zaal, heerlijk voor jou en voor ons.


We hebben een vrij rustige middag verder met z’n drie├źn (papa, mama en jij). Je hoest-reflex zien we en je gaapt zelfs, weer iets nieuws erbij, Jippie !. 


Mama had het vanmiddag even moeilijk bij het zien van de deur waar de ambulance door heen gaat naar de trauma, de hele film ging weer langs, verdriet.


Vanavond was je erg onrustig en dan druk je je billen omhoog. Mama is er nu, na 3 avonden hetzelfde, achter dat je moeten poepen en ja hoor om 20.15 uur een broek vol. Je vindt het vies en geeft het heel goed aan. Met de zuster je luier verschoond en je lekker klaar gemaakt voor de nacht. Je hebt zelf je slijm opgehoest. Super. Je ligt lekker op je zij en bent weer een stukje rustiger. De plek op je dij is ingesmeerd met Cortisone zalf en er wordt een kweekje gemaakt zodat we het goed kunnen behandelen, mama denkt dat het te maken heeft met stress, als jij onder druk staat uit dat zich in eczeem, netelroos etc. Ook dit lossen we op. 

Je bent een kanjer, de liefste, de mooiste, mama’s prinsesje, dikke dikke kus, welterusten moppie tot morgen ochtend vroeg. Met een schone tut kom ik bij je.

Reacties mogen altijd geplaatst worden, hou het wel vriendelijk en positief, dit is ook altijd mijn insteek geweest. Met reacties kan je andere steunen en dat is dan ook de bedoeling van deze blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten